Szárított hús

SzárítotthúsA szárított hús a „NOSZTALGIA EBELEDEL" koncepció legfontosabb eleme, mert a fizikai paraméterek megtapasztalhatósága és a meggyőző látvány biztonságot ad a sok esetben „mindent bele" extrudált kutyatápokkal szemben.

Háztáji gazdaságokban nevelt, emberi fogyasztásra szánt szarvasmarháktól származó vágóhídi termékek, amely a forgalmazásra előkészítés során az un. „leeső részek" szárítmánya. A „szárított hús" összetevői éppen ezért nem csupán csak a színhús, hanem a kutya számára, - mint a ragadozók családjába tartozó állat - nagy élettani fontossággal bíró egyéb testrészeket is tartalmaz. A szárítási eljárás maga a konzerválás, ezért nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, még sót sem! A szárítás során térfogata ¼-ére csökken, vagyis
1 kg szárított hús, 4 kg nyershúsnak felel meg!
Fontos tudnivaló, hogy etetése a szárított formában nem célszerű, jóllehet a kutyák így is nagyon kedvelik, azonban mivel visszalágyulásához sok folyadékot vesz fel, célszerű az adagot egy nappal a feletetés előtt beáztatni.

Nyersfehérje: 78,0 %
Nyerszsír: 13,5 %
Nyersrost: 0,5 %
Nyershamu: 4,9 %
Ca: 3,4 %
P: 1,8 %
Energia/100g nyershús: 255 kcal (1.071 kJ)
Energia/100g szárítotthús: 1.020 kcal (4.284 kJ) !