Kukoricapehely

kukoricapehelyA kukoricát nagy energiatartalma és jó emészthetőségi tulajdonságai miatt, a közkedvelt takarmánynövények között tartjuk számon. Napjainkban már az emberi fogyasztás számára is rendkívül sok megjelenési formáját ismerhettük meg.

A kukoricapehely előállítása során a kukoricaszemeket nagy nyomás alatt főzik fel és a feltárási folyamat befejező aktusaként hengerszékek között átvezetve, nyerik el szétlapított, pehely formájukat. Ezáltal nagyon magas (80-90%-os) emészthetőségi fok érhető el, így fontos elemét képezi a minőségi NOSZTALGIA EBELEDEL-nek.

Nyersfehérje: 7,7 %
Nyerszsír: 2,4 %
Nyersrost: 2,3 %
Nyershamu: 1,8 %
Ca: 0,1 %
P: 0,1 %
Energia/100g: 360 kcal (1.506 kJ)